2010. november 7., vasárnap

Kék óra
Ez egy újabb próbálkozás a hosszú expóval. Most egy 1O perceset készítettem és meglepődésemre a CCD is jól bírta. Ezt a képet Erzsikének ajánlom.

7 megjegyzés:

 1. Köszönöm az ajánlást.:-) Igazán egzotikus építményt komponáltál a képbe és a csillagjárás is szépen megfigyelhető.
  Én is próbáltam bekapcsolt hosszúzáridős zajszűréssel is az ilyen hosszú exponálást. 10 percnél még semmi gond nincs, 40 percnél már elég hangsúlyos a képsarkak lilulása. Persze ezek csak itthoni kísérletek voltak, lehet hogy majd élesben is próbálok ilyen hosszú expóval csillagjárást fotózni. Remélem egyébként nem árt a gépnek ez a hosszú exponálás.

  VálaszTörlés
 2. Kedves Erzsike,
  A valóság az, hogy már a 30 perces expónál is elszíneződnek a sarkak. Még fogok tenni egy próbálkozást egy 20 peces expóval, és ha elszíneződnek a sarkak, megmaradok csak a 10 percesnél, amiből többet fogok készíteni, majd PS-ben valahogy összeolvasztom.

  VálaszTörlés
 3. Csonkatoronymester, ez is nagyon tetszik, a fényes kapuval olyan, mintha élet lenne a toronyban.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon jó lett ez a tízperces. Itt is 'meszeltél' a vakuval ?

  VálaszTörlés
 5. Áron, Csaba: köszönöm.
  Itt is alkalmaztam a fény-festést. Kint kevesebbet és bent többet.

  VálaszTörlés
 6. Iggen ez sem lett rossz,sot 10 perceshez kepest nagyon is jo lett, es sajna az enyemen meg mindig nem latszanaka ennyire a csillagok, de majd en is igyekszem.
  A Ccd vel kapcsolatosan, lehet nem mindig fog melegedni,a hosszu exponal, foleg ha kint hideg van akkor nem lehet, hogy egyszeruen nem engedi meg a kinti homerseklet, hogy tul melegedjen?

  VálaszTörlés
 7. Nagyon szép kép!

  VálaszTörlés