2011. március 26., szombat

Készül a "dörrencs"

A "dörrencs" itt Szenttamáson magánjárót jelent. Ez egy olyan járgány amit a gazda saját maga állít össze, mivel olcsóbban jön ki mintha egy traktort vásárolna. Ezzel a járgánnyal mennek az erdőre fáért és ugyanakkor a mezei munkáknál is használják.















10 megjegyzés:

  1. Jó kis sorozat. Felénk már egyre ritkábban lehet ilyen "dörrencseket" látni, de azért a mi utcánkban is van egy.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jók! Amúgy a stílus újra kezd feljönni, nyugatabbra nem a szükség diktálja az ilyen gépek létrejöttét, hanem a férfiak technika-mániája és idült alkotási kényszere (fotósok?). Magyarországon ezeket ketyerónak hívják és fesztivált is rendeznek nekik.
    Emlékszem, felénk volt egy aranyos eset, egy idegenből hazalátogató egyént hívott át a szomszéd, hogy nézzen már rá a készülő dörrencsére, ha már a BMW-nél dolgozik, biztosan tud egy két jó ötletet mondani. A pasas a hatalmas gyakorlati tudás láttán, szakmailag porig alázva vallotta be, hogy diploma ide vagy oda, ő ebből a nagy csomó rozsdás ócskavasból soha nem tudna működő masinát összehozni! :)

    VálaszTörlés
  3. Megint egy szuper sorozat! A kész darabról is szívesen megnéznék egy fotót.

    VálaszTörlés
  4. nagyon érdekes számomra az olyan fotó sorozatod, amikor embereket munka közben fotózod le. gyerekkoromban még én is sok ilyet láttam, apa is sokat volt a garázsban barkácsolni. mostanában már nem igen. úgyhogy számomra mindig nosztalgikusak is ezek a képsorok. mindegyik kép nagyon erős, gratulálok!

    VálaszTörlés
  5. Nagyon profi sorozat, a heggesztős kép külön is tetszik!

    VálaszTörlés
  6. Nekem is tetszik, erőst jó sorozat!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm mindenkinek a látogatást és a véleményezést.
    Amint a "dörrencs" elkészül, majd azt is bemutatom.

    VálaszTörlés
  8. Klassz sorozat, a 3. fotó tetszik nekem a legjobban.

    VálaszTörlés
  9. Csatlakozom az elöttem szolókhoz. Gyerekkoromban én sokat "utaztam" hasonló dörrencsen nagyiéknál. Szép emlékeket idéz fel bennem... köszönöm, hogy megosztottad és kiváncsian várom az elkészült verdát.

    VálaszTörlés