2011. július 14., csütörtök

Caraorman-i sétaVároskép Crisan felöl... Ceausescu álma volt, hogy itt létrehozzon egy homokbányát, ami meg is valósult volna, ha 1989-ben nem lövik le. A látható épületeket a munkásoknak építette, de soha sem lakta senki.

Javasolták, hogy látogassuk meg a Caraorman-i erdőt, amelyiket nagyon híresnek mondtak az ott található öreg fák miatt. Került is egy idegenvezető aki meg is mutatta az erdőt 15O lejért.

Az idegenvezetőnk elkérte "az erdő kulcsát" az erdésztől és megállapodásuk szerint a fent említett összeg 2O%-át átadta neki.

Az erdőben egyetlen fa volt amelyik nagyon idősnek nézett ki, de ez igazán tekintélyes volt. Ez egy 8OO éves tölgyfa, amelyik talán a legidősebb Európában. Ezen a fán kívül semmi érdekeset nem láttam. Talán a nagy meleg tompította el a látásomat. A fát 12 képből raktam össze, mivel hatalmas a mérete.

Az idegenvezetőnk visszahozott az ARO terepjárójával a faluba, hogy vásárolni tudjunk a helyi üzletben.


Caraorman-i üzletes.

A falut 5OO személy lakja és a halászaton kívül más megélhetési forrás nem akad, hacsak egy-két naiv turistát nem sikerül megfejni.

4 megjegyzés:

 1. Miért érzem úgy, hogy titeket sikerült nekik megfejni:)?
  Kárpótoljanak a remek képek.

  VálaszTörlés
 2. Szép az a nagy fa.
  Ezért utálom a kereskedőket mert a turistákat igyekeznek megfejni. Az ember már lassan sehová sem mer betérni, gondolok itt vendéglőkre vagy hasonló helyekre, mert mindig valami kellemetlen meglepetésben van része.
  A ravasz idegenvezetőről készített portré is tetszik, jellemző arckifejezése van.
  Azt hiszem, hogy becsületes, korrekt vendéglátással és jó gazdálkodással a delta vídéke is virágozhatna.

  VálaszTörlés
 3. Csaba, Erzsike: Talán a szegénység és az ottani emberek tehetetlensége kényszeríti őket arra, hogy irreálisan magas összeget kérjenek el egy olyan szolgáltatásért, amit más kulturáltabb, gondozottabb, információ-dúsabb körülmények között tenne meg.
  A plusz pénzt inkább adománynak tekintem, de ettől ők még nem fognak megváltozni.
  Ez az út csak ismerkedés volt a Deltával, a következőt meg másképp szervezzük.

  VálaszTörlés
 4. Szenzációs, ahogy a 2. képen a visszapillantó tükörben látszanak a blokkok!

  VálaszTörlés